"Οι ιδέες υπάρχουν έξω από τον εαυτό τους. Νομίζω συνδεόμαστε όλοι κάπου σε κάποιο αφηρημένο τόπο. Κάπου ανάμεσα στο εκεί και στο εδώ υπάρχουν οι ιδέες. Και το μυαλό δε μπορεί να φτάσει μέχρι το σημείο που συνδεόμαστε αλλά συνειδητοποιεί αρκετό έδαφος αυτής της περιοχής.


Αν βρίσκονται έξω απ' αυτό, ούτε ξέρουμε ότι υπάρχουν. Έτσι ελπίζουμε ότι θα διευρύνουμε αυτό το συνειδητό μέρος ή ότι οι ιδέες θα μπουν στον εναέριο χώρο μας για να τις καταρρίψουμε και να τις πάρουμε σπίτι. Αυτή είναι όλη η προσπάθεια.

Μερικές φορές μια ιδέα μας βρίσκει ενώ χαλαρώνουμε σε μια καρέκλα. Κάποιες άλλες ενώ στεκόμαστε. Κάποτε βοηθά και η μουσική. Αν πίστευα ότι θα καθόμουν στην ηρεμία και θα κατέβαζα ιδέες θα το έκανα συνέχεια, όμως συχνά δε συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχει μοτίβο ή εξήγηση. Αλλά όταν έρχονται πρέπει να τις γράφω αμέσως. Ξεχνώ τόσα πολλά. Και αν τα ξεχάσω και προσπαθήσω να τα θυμηθώ καταστρέφεται όλη η μέρα μου και νιώθω απαίσια. Φαντάζομαι ότι ήταν από τις καλύτερες ιδέες όλων των εποχών. Και μάλλον δεν ήταν.

David Lynch "