Εμπρός για ένα καλύτερο μέλλον!



Υπάρχει διεθνής μέρα κατά της υποκρισίας; Αντιεπικριτικός σύνδεσμος; Δεν υπάρχουν για δυο λόγους: αυτά είναι υγιεινές συνήθειες και πολλά μέλη αυτού του είδους συνδέσμων, ως οφείλουν, παίρνουν ζεστά κάθε "κοινωνικό ενδιαφέρον".

Εξάλλου, τέτοιοι άνθρωποι παράγουν έργο. Αντικαπνιστές - ακτιβιστές που κάθονται και φτιάχνουν λίστες ποιοι ηθοποιοί καπνίζουν και τις βάζουν στο νετ για να αναλάβουν την τιμωρία τα υπόλοιπα τσιράκια της Χίλαρι. (βοήθειά μας)

Άνθρωποι που επειδή ο πόλεμος είναι στο Ιράκ και τα δάση είναι στον Αμαζόνιο δραστηριοποιούνται στο τι ζημιά κάνει ο άλλος στην υγεία του. Το παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους όντως είναι θέμα και καλώς μπαίνουν οι περιορισμοί. Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι η εισήγηση ενός γιατρού στις ειδήσεις για ποινικοποίηση του καπνίσματος.

Δικαιούται να τα πει γιατί μια μεγάλη μερίδα θα αντιδράσει με ύμνους στην τολμηρή εισήγηση. Αν τολμούσε να πει "κάτω τα όπλα" θα ήταν εχθρός της πατρίδας και πράκτορας γειτονικής χώρας. Αν έλεγε "αποσύρονται τα αυτοκίνητα - που κάνουν κακό και στην υγεία και στον πλανήτη - και επιβάλλεται η χρήση μόνο ποδηλάτων και μέσων μαζικής συγκοινωνίας" θα ήταν υπερβολικός. Μαλακίες που κάνουν όλοι παύουν να είναι μαλακίες.

Ας εξαντλήσουμε την κοινωνική μας ευαισθησία στο κάπνισμα και όταν Θεού θέλοντος τα καταφέρουμε υπάρχει έτοιμος ο καινούριος στόχος: η μουστάρδα.