Nothing really ends - Deus



...don't say goodbye, let accusations fly, like in that movie
you know the one where Martin Sheen waves his arm to the girl on the street...

To 1973 ο Terence Malick γράφει και σκηνοθετεί το Badlands, την ιστορία του Kit και της Holly. Μέσα από την αφήγηση της Holly,της Sissy Spacek, μαθαίνουμε για τη γνωριμία με τον κοινωνιοπαθή Kit (τον Martin Sheen), τον ερώτα τους, τις δολοφονίες και το τέλος της ιστορίας τους στην περιοχή που οι Ινδιάνοι αποκαλούσαν  "κακή γη" -"Makhóšiča- και συμφώνησαν μαζί τους οι Γάλλοι -"les mauvaises terres à traverser"- και οι Ισπανοί -tierra baldía. Ξερή γη, διαβρωμένη, κτυπημένη από τους ανέμους.

 Η δεκαπεντάχρονη Holly έχει χάσει  από πνευμονία τη μητέρα της όταν ήταν παιδί και μετακόμισε με τον πατέρα της σε μια μικρή πόλη της Ντακότα. Το τραγούδι αναφέρεται στις αρχές τις γνωριμίας όταν στα πλαίσια του φλερτ η Holly ρωτά τον σκουπιδιάρη Kit τι δουλειά κάνει.  Αυτός της λέει, κι αυτή τον αποχαιρετά περπατώντας προς τον πατέρα της που της φωνάζει. Στο τέλος της πρότασής της, είναι ήδη μακριά και ο Kit μένει μόνος να της κουνάει το χέρι.

Λίγο μετά, αυτός χάνει τη δουλειά του και αυτή αρχίζει να υποκίπτει στη γοητεία του νεαρού επαναστάτη, που είναι πια cowboy, και στο ρομάντζο του απαγορευμένου. Ο πατέρας της το μαθαίνει και ως τιμωρία πυροβολεί το σκύλο της και αυξάνει τα μαθήματα του πιάνου. Ο κοινωνιοπαθής Kit δολοφονεί τον πατέρα, καίει το σπίτι και σκηνοθετεί το θάνατό τους. Κι εκεί ξεκινούν οι δολοφονίες κι αρχίζει το body count.

At this moment, I didn't feel shame or fear, but just kind of blah, 
like when you're sitting there and all the water's run out of the bathtub.
"Holly"