17 Μαρτίου 2007 - Άρθρο CNN

Στο μόνο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, στη Γκάμπια, ο Σουλειμάν, ένας τρίχρονος φορέας του Έιτς, παίρνει όπως κάθε μέρα το φάρμακό του - ένα καφέ πολτό φτιαγμένο από εφτά βότανα και μπαχαρικά που είναι μέσα σε ένα μπουκάλι σιροπιού για τηγανήτες. Μια κουταλιά την μέρα, του είπαν, θα τον κάνει καλύτερα. Η Φατούμα, η μητέρα του, και άλλοι ενήλικες ασθενείς, πίνουν δύο κουταλιές τη μέρα.

Αυτή είναι η θεραπεία που ο Πρόεδρος της Γκάμπια ανακάλυψε στον ύπνο του, μετά από όραμα των προγόνων του και υποτίθεται θα βοηθήσει μελλοντικά τους περίπου 20000 ασθενείς της χώρας.

Η Fadzai Gwaradzimba, απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών, είχε δηλώσει ότι συστήνεται στους ασθενείς να ακολουθήσουν τις κανονικές θεραπείες μέχρι το νέο φάρμακο να αξιολογηθεί από ειδικούς. Για αυτή τη δήλωση, διώκτηκε από τη Γκάμπια.


Τα Ηνωμένα Έθνη στήριξαν τη δήλωσή της και ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας συμφωνεί μαζί της. Παρά τις προτροπές τους, στο ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα, δύο μήνες μετά, οι ασθενείς ακόμα θεραπεύονται με τον πολτό.

Όχι γιατί όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί του cnn σε μέρη όπως η Γκάμπια οι φτωχοί και οι απελπισμένοι αρπάζονται από οτιδήποτε μοιάζει με ελπίδα. (Δεν είμαι ειδικός εγώ, αλλά αυτό το κάνουν οι φτωχοί και απελπισμένοι και εκτός Γκάμπιας.) Άραγε να είναι επειδή "His Excellency", τον πρόεδρο, δεν τον έκλεισαν στο φρενοκομείο από το Γενάρη;


Νοέμβρης 2007: "μα πότε είπα εγώ τέτοιο πράγμα;"