Εμπρός για ένα καλύτερο μέλλον!



Υπάρχει διεθνής μέρα κατά της υποκρισίας; Αντιεπικριτικός σύνδεσμος; Δεν υπάρχουν για δυο λόγους: αυτά είναι υγιεινές συνήθειες και πολλά μέλη αυτού του είδους συνδέσμων, ως οφείλουν, παίρνουν ζεστά κάθε "κοινωνικό ενδιαφέρον".

Εξάλλου, τέτοιοι άνθρωποι παράγουν έργο. Αντικαπνιστές - ακτιβιστές που κάθονται και φτιάχνουν λίστες ποιοι ηθοποιοί καπνίζουν και τις βάζουν στο νετ για να αναλάβουν την τιμωρία τα υπόλοιπα τσιράκια της Χίλαρι. (βοήθειά μας)

Άνθρωποι που επειδή ο πόλεμος είναι στο Ιράκ και τα δάση είναι στον Αμαζόνιο δραστηριοποιούνται στο τι ζημιά κάνει ο άλλος στην υγεία του. Το παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους όντως είναι θέμα και καλώς μπαίνουν οι περιορισμοί. Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι η εισήγηση ενός γιατρού στις ειδήσεις για ποινικοποίηση του καπνίσματος.

Δικαιούται να τα πει γιατί μια μεγάλη μερίδα θα αντιδράσει με ύμνους στην τολμηρή εισήγηση. Αν τολμούσε να πει "κάτω τα όπλα" θα ήταν εχθρός της πατρίδας και πράκτορας γειτονικής χώρας. Αν έλεγε "αποσύρονται τα αυτοκίνητα - που κάνουν κακό και στην υγεία και στον πλανήτη - και επιβάλλεται η χρήση μόνο ποδηλάτων και μέσων μαζικής συγκοινωνίας" θα ήταν υπερβολικός. Μαλακίες που κάνουν όλοι παύουν να είναι μαλακίες.

Ας εξαντλήσουμε την κοινωνική μας ευαισθησία στο κάπνισμα και όταν Θεού θέλοντος τα καταφέρουμε υπάρχει έτοιμος ο καινούριος στόχος: η μουστάρδα.

..."Έφερα τη ζωή μου ως εδώ
Πέτρα ταμένη στο υγρό στοιχείο
Πιο πέρα απ'τα νησιά
Πιο χαμηλά απ'το κύμα
Γειτονιά στις άγκυρες
- Όταν περνάν καρίνες σκίζοντας με πάθος
ένα καινούριο εμπόδιο και το νικάνε
Και μ' όλα τα δελφίνια της αυγάζ' η ελπίδα
Κέρδος του ήλιου σε μι' ανθρώπινη καρδιά -
Τα δίχτυα της αμφιβολίας τραβάνε
Μια μορφή απο αλάτι
Λαξεμένη με κόπο
Αδιάφορη άσπρη
Που γυρνάει προς το πέλαγος τα κενά των ματιών της
Στηρίζοντας το άπειρο..." Επέτειος - Ο.Ελύτης
Μπορεί να άκουσες ότι "Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", αλλά εσύ δεν είσαι σοφός και δεν πιάνεται...



"Θέλω να πω επίσης ότι ζήτησα να μάθω από τον Αντσελότι για το αν οι παίκτες προπονήθηκαν στα πέναλτι, απέναντι σε ξύλινους τερματοφύλακες σε κίνηση, για να αποφύγουμε εκπλήξεις που έγιναν στον προηγούμενο τελικό, όπου η Μίλαν ήταν πρωταγωνίστρια". Sylvio B στο Sport24
Σαν σήμερα



τα δημοτικά είχαν αργία. Γιορτάζαμε με μια μικρή, δική μας ιεροτελεστία. Πηγαίναμε στο κέντρο, περπατούσαμε στους ίδιους δρόμους, μπαίναμε στα ίδια μαγαζιά, και λίγο πριν το μεσημέρι καθόμασταν στο ίδιο ζαχαροπλαστείο.

Όταν μας έδωσαν τα Σάββατα μας πήραν την αργία μας. Ο δήμος έκανε πεζοδρόμους τους δρόμους που διασταυρώναμε τότε, το κέντρο άλλαξε, νέκρωσε, μετακόμισε πιο νότια. Ο δρόμος έμεινε μόνο για να τσακώνονται αν θα κτίσουν κι αν θα χαλάσουν γέφυρες. Ένα τηλεφώνημα έκανε τη μέρα ορόσημο και για άλλους λόγους και το ζαχαροπλαστείο, το μόνο μαγαζί που είναι ακόμα εκεί μαρτυρά την ηλικία των αναμνήσεων. A long long time ago.

Κι αν αυτός είναι χάλια τρόπος να ευχηθώ, δε φταίω εγώ. Φταίει ο κύριος Σεφέρης, η κυρία Αλεξίου και πολλοί άλλοι που κι αυτοί παραπλανήθηκαν από κάποιο κύριο Ευρυπίδη και δε μας έφτιαξαν κάτι γλυκό και χαρούμενο και δυνατό και ευχάριστο όπως είναι οι Ελένες μας, να τις γιορτάσουμε όπως πρέπει!
Τότε η πριγκήπισσα γλίστρησε από το δέντρο μέσα στην αγκαλιά του νεαρού βασιλιά, που χαρούμενος την έσφιξε στο στήθος του και άρχισε να τη φιλά παντού , ενώ αυτή απαντούσε με χάδια στα χάδια του και με κινήσεις στις κινήσεις του.

Σε αυτή την επαφή ο βασιλιάς ένιωσε όλα τα πουλιά του δάσους να τραγουδούν στη ψυχή του. Είπε: "Βασίλισσα των ματιών μου, ποθητή πριγκίπισσα, αστέρι που με οδήγησε μακριά από το βασίλειό μου, ο θείος Σαλίχ ξέχασε να μου αναφέρει το τέταρτο κομμάτι της αλήθειας: τα άλλα τρία για την ομορφιά σου, μου τα είχε πει. Ζύγισε μπροστά μου μόνο το ένα από τα 24 ολόχρυσα καράτια."

Συνέχισε να τη γεμίζει με χίλιων ειδών φιλιά, γεμάτος πόθο να γευτεί τις ευλογίες της και άπλωσε το χέρι του για να αγγίξει τα σχοινιά των φούντων της. Το κορίτσι, που φάνηκε να σηκώνεται για να τον βοηθήσει, άπλωσε ξαφνικά το δεξί χέρι, τον έφτυσε στο πρόσωπο , επειδή δεν είχε καθόλου νερό, και φώναξε: "Γήινο ον, άφησε την ανθρώπινή σου μορφή και γίνε μεγάλο άσπρο πουλί με κόκκινο ράμφος και κόκκινα νύχια και βαριά φτερά, ανήμπορα να πετάξουν."

Στεκόταν και την έβλεπε με δάκρυα στα μάτια αλλά αυτή φώναξε την υπηρέτριά της και είπε: " Πάρε αυτό το πουλί, που είναι ο ανιψιός του θανάσιμου εχθρού του πατέρα μου και πάρτον στο Ξερό Νησί, να πεθάνει από την πείνα και από τη δίψα!"

Βλέποντας την αυγή να ξεπροβάλλει η Σεχραζαντ σίγησε διακριτικά.



Soren Kierkegaard
"Δε ξέρετε ότι έρχεται μια στιγμή, μετά τα μεσάνυχτα, που ο καθένας πρέπει να πετάξει τη μάσκα του; Πιστεύετε ότι η ζωή θα κάθεται να γελοιοποιείται; Νομίζετε ότι μπορείτε να το σκάσετε λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να το αποφύγετε; Ή δεν το τρέμετε; Έχω δει ανθρώπους να εξαπατούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τους άλλους που η πραγματική τους φύση δε μπορούσε πια να αποκαλυφθεί. ...

Υπάρχει κάτι σε κάθε άνθρωπο που σε κάποιο βαθμό τον αποτρέπει από το να είναι απόλυτα διάφανος στον εαυτό του, και αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που να είναι τόσο ανεξήγητα μπλεγμένος στις σχέσεις ζωής που εκτείνονται πέρα απ' αυτόν έτσι ώστε σχεδόν να αδυνατεί να αποκαλύψει τον εαυτό του. Όμως αυτός που δε μπορεί να αποκαλύψει τον εαυτό του δε μπορεί να αγαπήσει, και αυτός που δε μπορεί να αγαπήσει είναι ο πιο δυστυχισμένος από όλους. "

"Τη ζωή μπορούμε να την καταλάβουμε μόνο ταξιδεύοντας προς τα πίσω και να τη ζήσουμε μόνο προχωρώντας προς τα εμπρός."

Πώς φαντάζομαι το γυμναστήριο


Str1ngles

Για όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής πρέπει να κλείσεις εισιτήριο πολύ καιρό πριν, περιμένοντας σε ατελείωτες ουρές, ελπίζοντας να αντέξει η μπαταρία του ipod και ανακαλύπτοντας τα όρια της υπομονής σου.

Κάποιος, μανιακός με πόρτες, είπε ότι η ευκαιρία είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται. Προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής και κάθε δισταγμός σημαίνει καταστροφή.

Κάποιος άλλος, που έπινε λιγότερο, είπε ότι τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. (Αγνοώντας την εικόνα του αειθαλή θυροφύλακα και του φθαρμένου από την αναμονή πρωταγωνιστή.)

Ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν ανάμεσα στο να μετατραπείς σε σωσία του Άινσταιν ή να πάρεις το θυροφύλακα;


"Πάνω σ' αυτό ακριβώς τραμπαλίζονταν η τάξη του, μπερδευόντουσαν τα πράγματα, το οχτώ δεν νίκαε το εφτά και το εφτά δεν νίκαε το έξη."
Γιάννης Σκαρίμπας